Ξενώνας Μαζαράκη. Φωτογραφική αποτύπωση με εικαστική ματιά


Κείμενο + φωτογραφίες: Πάνος Α. Παπαδολιάς


Καθισμένος σε ένα μπαλκόνι. .Απλώνεις το χέρι σου δεξιά και αγγίζεις το κάστρο του Μυστρά. Φυσάς και κάνεις με το αεράκι σου να θροΐζουν οι πορτοκαλιές στο λακωνικό κάμπο. Φτιάχνεις μια σαΐτα και την πετάς μέχρι να προσγειωθεί στην απέναντι κορυφή. Στον Πάρνωνα. Ναι. Είσαι στον Ξενώνα Μαζαράκη στα Πικουλιάνικα και καθισμένος σε αυτό το «δωμάτιο με θέα» νιώθεις ότι παίζεις μέσα σε ένα όνειρο που κάνει τα πάντα δυνατά.

Όσο και να αγαπάμε τις λέξεις, όσο και να πιστεύουμε ότι οι εικόνες που φτιάχνουν στο μυαλό μπορούν να είναι μεγαλειώδεις, αυτή τη φορά αφήνουμε τις ίδιες τις εικόνες να μιλήσουν. Ο Παναγιώτης Μαζαράκης και όλοι όσοι ευθυγραμμίστηκαν με το όραμά του, δημιούργησε ένα χώρο φιλοξενίας που είναι ποτισμένος από την νοσταλγία για την υπέροχη Ελλάδα της δεκαετίας του ’50, την εκτίμηση στη δουλειά του τεχνίτη που βάζει ψυχή στη λεπτομέρεια, την αντίληψη ότι κάθε αντικείμενο έχει χαρακτήρα και συνομιλεί με το χρήστη του. Ο ξενώνας Μαζαράκη δεν είναι μόνον μια «άψογη εικόνα». Είναι ένα ταξίδι στην ψυχή. Στη ψυχή της Ελλάδας. Απολαύστε το.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο ξενώνας “Μαζαράκη” στα Πικουλιάνικα είναι ένας από τους πρώτους ξενώνες και ξενοδοχεία που παρουσιάσαμε στο www.lakonistas.gr. Όλοι αυτοί οι χώροι φιλοξενίας δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτόν τον νέο κύκλο του LAKONISTAS γιατί αλλάζουν, μεταβάλλονται, ανανεώνονται και είναι πολύ σημαντικό η παρουσίαση να αποτυπώνει το “τώρα”. Κράτησα όμως τη παρουσίαση του ξενώνα “Μαζαράκη” γιατί νομίζω ότι ήταν η πρώτη στην οποία άρχισα να υιοθετώ μια πιο “εικαστική ματιά” στην αποτύπωση του χώρου. Αυτό προέκυψε όχι τόσο από την ανάγκη να διαχωρίσω την παρουσίασή μου  από τις κλασσικές “ξενοδοχειακές φωτογραφήσεις” αλλά περισσότερο από το αίτημά μου να “συλλάβω το χαρακτήρα, την ατομικότητα και την αίσθηση” του κάθε χώρου. Θα επιδιώξω να ξαναπαρουσιάσω αυτούς τους χώρους σε ένα νέο κύκλο.

     

 

+ There are no comments

Add yours

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.