Σπάρτη: το νέο γουστόζικο μαγαζί της πόλης


Κείμενο & φωτογραφίες: Πάνος Α. Παπαδολιάς


Αν και μεγάλο δεν είναι, το λες και «πολυχώρο». Μοιάζει με κατάστημα ιδεών, δώρων, διακοσμητικών και μικροεπίπλων όμως είναι κάτι πολύ πιο ενδιαφέρον. Είναι χώρος δημιουργίας, αφιερωμένος στη Διακόσμηση, την Αναπαλαίωση και την Αισθητική καλλιέργεια. Το «Artisanat» της Έλσας Λάππα είναι μια νέα άφιξη στην πόλη της Σπάρτης και ήρθε για να φέρει ένα φρέσκο αεράκι στην αγορά αλλά και τους χώρους μας.

Αξίζει να το γνωρίσουμε.

Η Έλσα Λάππα τόλμησε

Αντί εισαγωγής, ας σταθούμε λίγο στην Έλσα και την επαγγελματική της διαδρομή. Όπως και για χιλιάδες Έλληνες η Κρίση λειτούργησε ανατρεπτικά στη ζωή της. Έμπειρη συντηρήτρια με χρόνια υπηρεσίας στην Τοπική Εφορεία Αρχαιοτήτων βρέθηκε κάποια στιγμή εκτός «Νυμφώνος». Και ενώ για πολλούς, δυστυχώς, συνανθρώπους μας αυτό υπήρξε είσοδος σε μια σκοτεινή φάση ζωής, για την Έλσα λειτούργησε ως η απαραίτητη ώθηση να τολμήσει κάτι νέο εισερχόμενη σε ένα χώρο που δε φανταζόταν. Ένα χώρο φωτεινό, χώρο δημιουργίας που θα της έδινε την δυνατότητα να εκφράσει το ταλέντο της έξω από το αυστηρό πλαίσιο της συντήρησης αρχαιοτήτων δίνοντας στην Συντήρηση POP διάσταση!

Με συμμετοχές στην τοπική έκθεση χειροτεχνών «LOCAL ON» που στέφθηκαν από επιτυχία και διαπιστώνοντας τη θερμή υποδοχή που επιφύλαξε στη δουλειά της το κοινό, η απαραίτητη επιβεβαίωση ήρθε και μαζί με αυτή και η απόφαση για το μεγάλο βήμα. Και εγένετο «Artisanat».

Τι είναι το Αrtisanat;

  • Ένας χώρος στον οποίο μπορείτε να πάτε το έπιπλο ή το διακοσμητικό σας και η Έλσα αφού το συντηρήσει, θα το αναπαλαιώσει και χρησιμοποιώντας νέες τεχνικές θα του ξαναδώσει ζωή και αισθητική αξία. Ίσως και νέα χρήση.
  • Το ίδιο ισχύει ακόμα κι αν αποφασίσετε να κάνετε ο ίδιος τις εργασίες αναπαλαίωσης. Συμμετέχοντας σε εργαστήρια και σεμινάρια που πραγματοποιεί η Έλσα μαθαίνετε να κάνετε θαύματα με τα χέρια σας απελευθερώνοντας τη δημιουργικότητά σας. «Ξεκινούν με μηδέν αυτοπεποίθηση και πολύ γρήγορα απελευθερώνουν το δυναμικό τους δημιουργώντας. Ας μη μιλήσουμε για το αίσθημα χαράς που τους δίνει όλο αυτό» θα μας πει η Έλσα για τους περισσότερους που προσέρχονται, μάλλον διστακτικά, στα σεμινάριά της.
  • Φυσικά μπορείτε πάντα να αγοράσετε δώρα, έπιπλα, μικροέπιπλα, διακοσμητικά ακόμα και κοσμήματα τα οποία έχουν χαρακτήρα, μοναδικότητα, προσωπικότητα. Γιατί ναι, μακριά από το μαζικό που κατακλύζει την ζωή μας.

Είναι σίγουρο πως η γνωριμία με την Έλσα και το «Artisanat» θα «ξεκλειδώσει» πολλές ιδέες και θα αναθερμάνει τη δημιουργικότητά σας. Μια κυρία έμαθε τεχνικές και δημιούργησε η ίδια τα προσκλητήρια και τη διακόσμηση του γάμου μιας φίλης. Κάποιος άλλος πήρε ένα φθηνό διακοσμητικό από το «1 ευρώ» και αφού το επεξεργάστηκε,  κυριολεκτικά το μεταμόρφωσε. Ας μη μιλήσουμε για έπιπλα που είναι στην απομαχία και αυτή την στιγμή λάμπουν ανανεωμένα στην καλύτερη θέση του σπιτιού κάποιων φίλων. Μιλώντας για «Δημιουργία» «sky is the limit».

Συνδεθείτε με το Αrtisanat και την Έλσα Λάππα

Lakonistas, μέσα από  την σελίδα στο facebook θα μπορέσετε να γνωρίσετε πιο καλά και να παρακολουθείτε τη δουλειά της Έλσας. Κάτι πολύ ενδιαφέρον επίσης είναι ότι θα διαπιστώσετε πολλά παραδείγματα ξεχωριστών αντικειμένων, «πριν» και «μετά» την παρέμβαση σε αυτά. Την πραγματική ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ τους!

Το κατάστημα βρίσκεται απί της Όθωνος – Αμαλίας στο 116 και μπορείτε να επικοινωνείτε ώρες καταστημάτων στο 27310-20262.

+ There are no comments

Add yours

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.