Πρόσκληση για παρείστικο Fitness weekend στη Μάνη


Είναι καιρός τώρα που το fitness έχει δραπετεύσει από τα γυμναστήρια καλώντας μας να ζήσουμε εμπειρίες ολικής εκγύμνασης και ανάτασης στη Φύση. Η Σπαρτιάτισσα pilates + aerial yoga instructor Δήμητρα Καρούνου, έχοντας διαπιστώσει ότι η γυμναστική «εκεί έξω» απογειώνει πραγματικά την όλη  εμπειρία, δοκίμασε πριν 5 χρόνια να στήσει ένα Fitness Weekend. Την ιδέα ενός Σαββατοκύριακου με ποικιλία δραστηριοτήτων στη Φύση και δημιουργία μιας εμπειρίας έξω από τα συνηθισμένα. Στο Σκουτάρι της Μάνης και σε ένα μικρό συγκρότημα με χαρακτήρα που σου δίνει την αίσθηση ότι απλά φιλοξενείσαι στο πολύ όμορφο εξοχικό των κολλητών σου, το “Chara Houses”, το Fitness Weekend αποδείχθηκε εξαρχής μια πολύ ωραία και άκρως αναζωογονητική εμπειρία.

Έκτοτε, κάθε χρόνο, η Δήμητρα μας προσκαλεί όλους στο Σκουτάρι για ένα διήμερο που περιλαμβάνει πεζοπορία, yoga + διαλογισμό στη Φύση, aerial yoga + pilates και, του καιρού επιτρέποντος, aqua-aerobics και γυμναστική στην άμμο [για να αναφέρουμε κάποιες από τις δραστηριότητες].

Ρώτησα τη Δήμητρα τι είναι τελικά αυτό που κάνει το Fitness Weekend ξεχωριστή εμπειρία: «Μα η αίσθηση ότι είμαστε μια μεγάλη παρέα. Ο ανθρώπινος παράγοντας. Η επαφή. Η επικοινωνία. Και αν η γυμναστική προσφέρει ένα είδος σωματικής εκτόνωσης, το ότι σου δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσεις κόσμο, να μοιραστείς, να γελάσεις, να νιώσεις κάτι από εκείνες τις υπέροχες, εφηβικές παρέες, είναι μια απίστευτα πολύτιμη ψυχική εκτόνωση. Η γυμναστική είναι μέσον. Δεν είναι αυτοσκοπός. Αναχωρούμε στο τέλος του διημέρου και νιώθουμε ότι «έχουμε πετάξει πράγμα από πάνω μας……».

Εύλογες απορίες που μας απαντήθηκαν. «Μπορείς να πας μόνος σου ή πρέπει απαραιτήτως με παρέα;» Φυσικά και μπορείς να έρθεις μόνος / η. Η ωραία και χαλαρή ατμόσφαιρα μας δένει όλους εύκολα και γρήγορα!

«Πρέπει απαραιτήτως να είναι κάποιος εξοικειωμένος με αυτά τα είδη εκγύμνασης για να ενταχθεί στο group;» Και από αυτή την πλευρά το Fitness Weekend είναι απολύτως ανοιχτό. Ειδικά για εσένα που είσαι αρχάριος [και… “κλειδωμένος”], υπάρχει καλύτερος τρόπος να συνδεθείς με την  Γυμναστική από το να την ταυτίσεις με μια τόσο ευχάριστη πρώτη εμπειρία;

Όλα ξεκινούν από τον υπέροχο κήπο του CHARA Houses
Mόνον σε περίπτωσης βροχής δεν μπαίνουμε στη θάλασσα. Τέτοια θάλασσα γίνεται να μην την “εκμεταλλευτούμε;”
Το Σκουτάρι είναι ένα ήσυχο χωριό, όχι μακριά από το Γύθειο, ανεπιτήδευτο και μη τουριστικοποιημένο
Υπάρχει αναζωογονητικότερο πράγμα από την επαφή με τη Φύση;
Για όσους θέλουν πιο ….δύσκολα
Η αίσθηση ότι είσαι σε ένα εξοχικό – κι όχι σε μια τουριστική εγκατάσταση….. Ανεκτίμητο
Το συγκρότημα έχει μεγάλα διαμερίσματα με δωμάτια στα οποία και μοιραζόμαστε
Η μέρα ξεκινάει νωρίς. Άρπαξε την στιγμή…… Μη χάνεις ώρα…..
Από κάτω ο κόλπος του Σκουταρίου και μια υπέροχη παραλία με άμμο
Ελπίζω να έχουμε [και φέτος] τον καιρό σύμμαχο!
Δήμητρα Καρούνου: Σας περιμένω όλους για μια χαλαρή, ανεπιτήδευτη, παρείστικη εμπειρία.
Απλά ….ευγνωμοσύνη

Κλείνοντας σημειώστε τα δεδομένα:

Fitness Weekend: 12 – 13 Οκτωβρίου / Μια διανυκτέρευση / Αναχώρηση Σάββατο πρωί στις 8 με δικά μας μέσα [και πρόβλεψη για όσους δεν διαθέτουν] / Κόστος: 60 ευρώ / Δήλωση θέσης έως τις 30 Σεπτεμβρίου / Πληροφορίες και κρατήσεις: Δήμητρα Καρούνου 6979 117086.

+ There are no comments

Add yours

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.