Για να αγαπήσουν τα παιδιά το διάβασμα – Καλοκαιρινή εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας από την Βιβλιοθήκη Σπάρτης. Είναι ευκαιρία……


ΣΥΝΘΗΜΑ

«Διαδρομές ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ …άκουσε, δες, μάθε, γέλα!»

ΣΕ ΤΙ ΑΦΟΡΑ;

Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σπάρτης [η οποία διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται χάρη στην αγαστή συνεργασία της ΕΒΕ και του Εργαστηρίου Παιδαγωγικών Εφαρμογών και Παραγωγής Εκπαιδευτικού Υλικού, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ με Διευθυντή τον Καθηγητή Κωνσταντίνο Δ. Μαλαφάντη].

ΣΤΟΧΟΣ

Κεντρικός στόχος της φετινής Καλοκαιρινής Εκστρατείας είναι να μετατραπούν οι τοπικές βιβλιοθήκες σε κυψέλες δημιουργικότητας αξιοποιώντας αναγνώστες κάθε ηλικίας και το φυσικό περιβάλλον γύρω από αυτές.

ΒΑΣΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ

Βασικό βιβλίο  για τα εργαστήρια που πρόκειται να υλοποιηθούν είναι «Τα Ψηλά Βουνά» του Ζαχαρία Παπαντωνίου, ένα κείμενο ορόσημο στην ελληνική λογοτεχνία και παιδαγωγική, πάντα επίκαιρο και «ζωντανό». Οι δράσεις συνδέονται με ένα κεφάλαιο/απόσπασμα το οποίο λειτουργεί ως γέφυρα με νεότερη/σύγχρονη βιβλιογραφία, ενώ οι δραστηριότητες αφορούν σε παιχνίδια, που θα υλοποιηθούν στη Βιβλιοθήκη ή τον περιβάλλοντα χώρο της, βασισμένα σε τέσσερις άξονες: τη φύση, το νερό, τον ουρανό και τον άνθρωπο.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Κάθε εργαστήριο θα αποτελεί και μια νέα διαδρομή για τα παιδιά που θα συμμετέχουν. Έτσι διαμορφώνονται λογοτεχνικές διαδρομές, ποιητικές διαδρομές, μουσικές διαδρομές, τοπικές διαδρομές, κ.ά.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ

Από την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022 έως και την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022 υποδεχόμαστε λοιπόν τους μικρούς και μεγάλους φίλους της Βιβλιοθήκης για να διαβάσουμε παλιές και καινούργιες ιστορίες, να εμπνευστούμε, να εξερευνήσουμε, να παίξουμε με τη φύση, και μέσα από πρωτότυπες δράσεις να ανακαλύψουμε νέες διαδρομές ανάγνωσης.

ΕΝΑΡΞΗ

Συγκεκριμένα η τελετή έναρξης της Καλοκαιρινής Εκστρατείας «Διαδρομές ανάγνωσης … άκουσε, δες, μάθε, γέλα!: Η Αφετηρία» πραγματοποιείται σήμερα Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022, ημερομηνία Αφετηρίας της Καλοκαιρινής Εκστρατείας και ώρα από 11:00 έως 13:00, στο Παιδικό Τμήμα της Βιβλιοθήκης, στην οποία θα μπορούν να συμμετάσχουν έως τριάντα (30) παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών. Δηλώσεις συμμετοχής στην τελετή έναρξης δεν είναι απαραίτητες για τους συμμετέχοντες.

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Όλες οι επί μέρους δράσεις, τα θέματα, τα εργαστήρια, οι ημερομηνίες και οι ώρες πραγματοποίησής τους, οι ηλικίες των παιδιών, που θα μπορούν να συμμετάσχουν και οι εμψυχωτές – εθελοντές θα αναφέρονται αναλυτικά στο σχετικό πρόγραμμα δράσεων της Βιβλιοθήκης. Για την απρόσκοπτη λειτουργία των υπολοίπων υπηρεσιών της Βιβλιοθήκης οι εκπαιδευτικές δράσεις θα γίνονται στο ισόγειο του κτιρίου.

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα θα αναρτάται στην ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης [www.nikiforos.edu.gr], και στο Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης [www.facebook.com/dkbspartis]. Επίσης το τμήμα του προγράμματος που αφορά στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία 2022 θα αναρτηθεί και στις αντίστοιχες ηλεκτρονικές διευθύνσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος [www.network.nlg.gr, www.facebook.com/NLGreece].

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα συμπληρώνονται στη Βιβλιοθήκη, αλλά και μέσω διαδικτύου. Για κάθε πρόγραμμα θα τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας σε συνδυασμό με την ηλικία και τα ενδιαφέροντα των συμμετεχόντων.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Δηλώσεις συμμετοχής για τα προγράμματα κάθε εβδομάδας θα γίνονται δεκτές από τη Δευτέρα μέχρι την Παρασκευή της εβδομάδας που προηγείται. Παρακαλούνται όλοι οι συμμετέχοντες να ενημερώνουν σε περίπτωση ακύρωσης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πληροφορίες δίδονται όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες της Βιβλιοθήκης στα τηλέφωνα 2731026853 και 2731021180

στο e-mail: biblspar@sch.gr στο www.facebook.com/dkbspartis

HASHTAG

Καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι βιβλιοθήκες συντονίζουν τις δράσεις τους, ενώ μικροί και μεγάλοι μοιράζονται τις αναγνωστικές τους εμπειρίες στα κοινωνικά δίκτυα χρησιμοποιώντας το hashtag #ΚΕ2022gr.

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ

Η πρώτη μέρα περιλαμβάνει το εργαστήριο με τίτλο “Διαδρομές ανάγνωσης …άκουσε, δες, μάθε, γέλα! – Η αφετηρία.” με τις Δήμητρα Τριανταφυλλάκου, Ευσταθία Ιωάννου και Αναστασία Κόκκινου, εκπαιδευτικούς. Για ηλικίες 5-12 ετών.

Τα παιδιά θα έρθουν σε μια πρώτη επαφή με το θέμα της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας και δημιουργούν μια διαδρομή ανάγνωσης μέσα στη Βιβλιοθήκη χρησιμοποιώντας τα βιβλία της φετινής καλοκαιρινής εκστρατείας.

Δεδομένου ότι υπάρχει έξαρση κρουσμάτων COVID 19, θεωρούμε ότι η χρήση μάσκας απο τους συμμετέχοντες στα προγράμματα της Βιβλιοθήκης, θα συμβάλλει στο περιορισμό της εξάπλωσης του COVID 19.

Ώρα: 11:00-13:00

#κε2022gr #ke2022gr #vivliothikispartis #libraryspartis


+ There are no comments

Add yours

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.