Είδαμε την τελευταία παράσταση της Ερασιτεχνικής Θεατρικής Ομάδας Λακωνίας. Να τη δείτε και εσείς


ΑΚείμενο + φωτογραφίες: Πάνος Α. Παπαδολιάς


Πως θα ήταν το πολιτιστικό μας τοπίο χωρίς την ΕΘΟΛ; Νομίζω πως δε τολμάμε καν να το σκεφτούμε. Η Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα Λακωνίας τάραξε τα λιμνάζοντα θεατρικά μας νερά το 2001 για αποδειχθεί  στα κατοπινά χρόνια πραγματική κυψέλη δημιουργίας και Πολιτισμού. Με δυνατή παρουσία στα Λακωνικά πράγματα αλλά και με αναγνώριση πανελλαδική, η Ομάδα έχει μπει πια στη φάση που μας δίνει τους καλύτερους καρπούς της. Αυτό νιώσαμε χθες παρακολουθώντας την πρώτη παράσταση της καλοκαιρινής περιοδείας του 2018. Η Ομάδα παρουσίασε την τελευταία της παραγωγή στο Αμφιθέατρο του Ξηροκαμπίου κατόπιν πρόσκλησης του Πολιτιστικού Συλλόγου. Ο λόγος για την γλυκόπικρη κωμωδία των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου «Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός».

Το έργο, αν και έχει ως καμβά του την Θεσσαλονίκη της Κατοχής, καταφέρνει να βγάζει αβίαστο γέλιο μέσα από τις καταστάσεις και τους χαρακτήρες που έχουν με μαεστρία δουλέψει οι συγγραφείς. Τραγικό και κωμικό δεν πάνε αντάμα ούτως ή άλλως στην ίδια την ζωή; Η διανομή φάνηκε πως ικανοποίησε απόλυτα το κοινό ενώ η καθοδήγηση από τον σκηνοθέτη Κώστα Λαό ανέδειξε τις αποχρώσεις του έργου.

Σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να δείτε τη φροντισμένη αυτή θεατρική δουλειά [ο καλός ήχος, η σωστή μουσική επιμέλεια και φυσικά η η δουλεμένη σκηνογραφία και ενδυματολογία δεν είναι αμελητέες λεπτομέρειες] και, πιστέψτε μας, τα 6 ευρώ της ενίσχυσης θα νιώσετε ότι «άξιζαν και με το παραπάνω».

Την παράσταση σας δίνεται η ευκαιρία να παρακολουθήσετε επίσης στους εξής σταθμούς:

  1. Σάββατο 21 Ιουλίου 2018 στο αμφιθέατρο του Τυρού στις 9:30
  2. Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018  στις Κροκεές στο Μαρκοπούλειο θέατρο  στις 9:30
  3. Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018 στο Γεωργίτσι στις 9:30
  4. Κυριακή 29 Ιουλίου 2018 στην πλατεία της Βαμβακούς στις 9:30

Kαλώς ήλθατε στο Αμφιθέατρο του Ξηροκαμπίου, ένα καλοβαλμένο Θεατράκι με ανοιχτωσιά που έχει γράψει τη δική του ιστορία


Φωτογραφίες από την παράσταση του Ξηροκαμπίου. Δευτέρα 16 Ιουλίου του 2018

Και μια “εικόνα του Χθες” που είδαμε με χαρά. Ο μικροπωλητής με τους ξηρούς καρπούς περιμένει τον κόσμο

+ There are no comments

Add yours

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.