Το «The Pizza Mafia» έφερε την ιταλική πίτσα στην καρδιά της Σπάρτης


Κείμενο + φωτογραφίες: Πάνος  Α. Παπαδολιάς


Σπάρτη 4 Αυγούστου 2018. Ένα Σαββατόβραδο αλλιώτικο από τα άλλα. Η ζεστή βραδιά είναι κίνητρο για ολονύχτια σουλάτσα στην πόλη. Η «Λευκή Νύχτα» κρατά τις επιχειρήσεις ανοιχτές και πολυσύχναστες είναι όμως η πρώτη φορά της «Γιορτής της Ελιάς» στην Σπάρτη που κερδίζει το μεγάλο ενδιαφέρον του κοινού. Από κάποια ώρα και μετά όλοι καταλήγουν γύρω από ένα τραπέζι. Ζητούμενο το καλό φαγητό κι η επικοινωνία. Εμείς παραμείναμε στην καρδιά της πόλης, την πλατεία, και επιλέξαμε την νέα PIZZERIA που έχει φέρει και πάλι δυναμικά την PIZZA στο Νο1 των γαστρονομικών αναζητήσεων μικρών και μεγάλων. Είχαμε ήδη ακούσει πολλά για το «THE PIZZA MAFIA». Ώρα για διακριβώσεις και επαληθεύσεις…. 

Είναι «η νέα άφιξη στην πόλη» και κέντρισε την προσοχή όλων με την αισθητική της, ένα αεράκι φρεσκάδας που έφερε στην πλατεία της Σπάρτης και φυσικά το γαργαλιστικό όνομά της. Η pizzeria «The Pizza Mafia» έκανε σαφές εξαρχής ότι η Pizza της θα έχει αέρα…. ιταλικό. Και ακόμα ότι η ποιότητα είναι ξεκάθαρη επιλογή. Ο «Don Corleone» το λέει έξω από τα δόντια: «Somebody messes with my PIZZA, I’ m gonna mess with him».

Ναι, είναι αλήθεια πως μας αρέσει πολύ η χιουμοριστική προσέγγιση των ιδιοκτητών όπως και το να βλέπουμε μια επιχείρηση να δίνει σημασία στην λεπτομέρεια. Νέα γενιά, νέα αντίληψη. Φρεσκάδα με μια λέξη. Ο Παναγιώτης Προβιάς και ο Γιάννης Στούγιος, ορμητικοί, δημιουργικοί, κεφάτοι νέοι επιχειρηματίες αποφάσισαν να φέρουν στην Σπάρτη το πνεύμα μιας σύγχρονης πιτσαρίας που μένει όμως πάντα πιστή στις ιταλικές ρίζες της. Στο πλευρό τους οι έμπειροι Γιάννης Κωνσταντινάκος και Σπύρος Σταυρόπουλος. Δυνατό χαρτί του «The Pizza Mafia» φυσικά η πίτσα αλλά και ένα έξυπνα πλούσιο μενού που προσφέρει επιλογές. Οι γεύσεις έχουν την υπογραφή του Massimo De Simone και του Γιάννη Στούγιου και είναι ίσως αυτό το ΙταλοΕλληνικό πάντρεμα που μπορεί να κρύβει και το μυστικό….

Σάββατο και «Λευκή Νύχτα» το «The Pizza Mafia» τέσταρε τα όριά του με τον κόσμο να το πλημμυρίζει. Μάλλον ευνοημένοι από την Τύχη, βρεθήκαμε σχετικά εύκολα να καθόμαστε σε ψηλό τραπέζι με αναπαυτικά σκαμπώ. Η εκκίνηση υπήρξε δυνατή και ….μαξιμαλιστική με μια «σπέσιαλ πίτσα» η οποία επιβεβαίωσε πλήρως το όνομά της. Με τα υλικά να δένουν τέλεια πάνω σε ένα crispy ζυμάρι θυμηθήκαμε την ποιότητα της original ιταλικής πίτσας. Η σαλάτα «Mafia» απέδειξε ότι η σαλάτα είναι ένα κεντρικό, δυνατό και ψαγμένο κομμάτι στο τραπέζι [ο συνδυασμός πεπονιού και προσούτο την απογείωσε]. Όσο για τα ζυμαρικά, φαίνεται ότι καραδοκούν να κλέψουν την παράσταση στο μενού του «the Pizza Mafia» [οι ταλιατέλες σολωμού με το ξύσμα lime θα μας μείνουν αξέχαστες].

Ο επίλογος είναι τόσο δυνατός που απλά νιώθεις ανήμπορος μπροστά στον πειρασμό. Γλυκειά πίτσα. Με υλικά που επιλέγεις και «συνδυασμούς – αμαρτία» το κλείσιμο φαίνεται να κλέβει την παράσταση. Είναι ίσως η πιο δυνατή καινοτομία του «The Pizza Mafia».

Το καλό φαγητό υπήρξε ο πυρήνας. Σταθήκαμε όμως και σε άλλα πράγματα που μας κέντρισαν την προσοχή. Η όλη ενέργεια του μαγαζιού, η σπιρτάδα και η ευγένεια των νέων παιδιών στο service, η γραφιστική επιμέλεια κάθε λεπτομέρειας, η αίσθηση ότι το «the Pizza Mafia» εξελίσσεται, ωριμάζει και έχει ακόμα πολλούς κρυμμένους άσσους.

Η Σπάρτη της Γαστρονομίας, όπως έχουμε γράψει και ξαναγράψει, έχει πολλά να μας δώσει Lakonistas και ανανεωτικές προσπάθειες όπως αυτή του «The Pizza Mafia» δείχνει ότι έρχονται σίγουρα…. νοστιμότερες μέρες!

Σημείωση – κλειδί. Το service ξεκινάει από το πρωί στις 12 και πάει έως αργά τη νύχτα


 

 

1 comment

Add yours
  1. Mariana Vassiliou

    Congratulations!
    Pizza Mafia was excellent!
    Don’t mess with Don “Pizza Mafia”!
    Kales Doulies!

+ Leave a Comment