Εν Ταυγέτω….μια οινική συνάντηση [που θέλουμε θα γίνει θεσμός].

Εν Ταυγέτω….μια οινική συνάντηση [που θέλουμε θα γίνει θεσμός].

Κείμενο: Πάνος Α. Παπαδολιάς


Πολλές φορές έχουμε γράψει Lakonistas για τα πλεονεκτήματα της Λακωνίας που μπορούν να την καταστήσουν «σοβαρό γαστρονομικό προορισμό». Ένας τέτοιος στόχος δεν κατακτάται βέβαια εύκολα. Απαιτεί δουλειά, συνεργασίες, δημιουργικότητα, συστηματικότητα, σχεδιασμό, επιμονή, προσοχή στη λεπτομέρεια. Όλο και περισσότεροι Λάκωνες επιχειρηματίες και άνθρωποι της παραγωγής, ωστόσο, καταφέρνουν να περάσουν τον υψηλό πήχη και με την ποιότητά τους χτίζουν σιγά σιγά το προφίλ της Λακωνίας ως «τόπου που κάνει τη γεύση πρώτη των αισθήσεων».

Ανάμεσα στους πιο «ανήσυχους και δραστήριους», ο Ξενώνας «το Μπαλκόνι του Ταυγέτου» στο Γεωργίτσι δουλεύει συστηματικά και με μεράκι τα τελευταία χρόνια το κεφάλαιο «Γαστρονομία». Δεν μας ξάφνιασε, λοιπόν, διόλου η επιτυχία του να συγκεντρώσει πολύ σημαντικούς, κορυφαίους, οινοπαραγωγούς και να προσφέρει στο κοινό μια σπάνια, σύνθετη γευστική εμπειρία. SAVE THE DATE λοιπόν Lakonistas! Ιδιαίτερα όσοι από εσάς κυνηγάτε το εκλεκτό. Kυριακή 21 Μαίου στο Γεωργίτσι του Βόρειου Ταυγέτου. «Τα λευκά κρασιά της Πελοποννήσου πάνε Ταΰγετο». Από τις 11 το πρωί. Έως……

Μιλώντας με κάποιους από εσάς σκεφτήκαμε να μαζέψουμε τις ερωτήσεις σας και να τις απαντήσουμε όλες μαζί.

Τι είναι αυτό το event που θα φιλοξενηθεί στο «Μπαλκόνι του Ταϋγέτου»;

Είναι, πολύ απλά, ένα ιδιαίτερο Κυριακάτικο γεύμα στο οποίο θα σας δοθεί η δυνατότητα να δοκιμάστε κορυφαία λευκά κρασιά της Πελοποννήσου με συνοδεία μαγειρεμάτων του Βουνού από την γνωστή και αγαπημένη οικοδέσποινα, την Κική.

Το γεύμα έχει σχεδιαστεί να εξελιχθεί βάσει ενός πλάνου;

Σαφέστατα. Χωρίζεται, μάλιστα, θεματικά σε 4 μέρη.

Μέρος 1o: Καλωσήλθατε στην Λακωνία.

Συνοδευτικά κρασιά:  ΝΑ – Monemvasia Winery / ΚΥΔΩΝΙΤΣΑ – Estate Theodorakakos / ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ – Lacovino Winery.

Μέρος 2o: Δυο αγάπες για το καλοκαίρι (Ροδίτης και Μαλαγουζιά).

Συνοδευτικά κρασιά: Εν Πλω- Giannikos Winery / Ροδίτης – Tetramythos Wines / Μαλαγουζιά – Panagiotopoulos Wines / Πέτρινες Πλαγιές – Palivou Estate.

Μέρος 3o: Τα πολλά πρόσωπα του Μοσχοφίλερου.

Συνοδευτικά κρασιά: Salto – Domaine Skouras / Thea – Semeli Wines / Blanc de Gris – Tselepos Wines.

Μέρος 4o: Τα παλαιότερα οινοποιεία της Πελοποννήσου.

Συνοδευτικά κρασιά:  Τα δώρα του Διονύσου – Κτήμα Παρπαρούση Dimitra Parparoussi / Καλλιστώ – Mercouri Estate – Κτήμα Μερκούρη / Μαϊστράλι fume – Κτήμα Αναγέννηση.

Εμείς που δεν είμαστε γνώστες του κρασιού θα μπορέσουμε να συμμετέχουμε και να απολαύσουμε εξίσου την όλη διαδικασία;

Εννοείται πως ναι! Εξάλλου είναι πρωταρχικής σημασίας το να μυηθούν στον κόσμο του κρασιού άνθρωποι που έχουν πιο επιφανειακή σχέση μαζί του. Η ύπαρξη, μάλιστα, ενός συντονιστή / παρουσιαστή ο οποίος θα βοηθήσει όλους τους παρευρισκομένους να μπουν στην καρδιά της εκδήλωσης, τα κρασιά, τις ποιότητές τους, το μοναδικό τους χαρακτήρα εκεί αποσκοπεί. Ο άνθρωπος αυτός δεν είναι άλλος από τον γνωστό Δημοσιογράφο Οίνου, Αντιπρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων Οίνου & Αποσταγμάτων, τον Ted Lelekas. Δημιουργός του ilovegreekwine.com ο Τed είναι ο άνθρωπος που ξέρει να βάζει «στο νόημα» ακόμα και εκείνο που δεν έχει επαφή με την Οινογνωσία.

Σούπερ τα κρασιά. Ποιές γεύσεις όμως θα τα συνοδεύσουν;

Καθ’ όλη τη διάρκεια του γεύματος ιδιαίτεροι μεζέδες που θα δημιουργήσει η οικοδέσποινα Κική Παύλου θα συνοδεύουν τα κρασιά. Σημειώστε ιδιαίτερα ότι τα ζυμαρικά και τα καλούδια της G-fish του Λάκωνα Γιάννη Γεροντίδη θα έχουν σημαντικό ρόλο. Παράλληλα θα δοκιμάσετε υπέροχες σαλάτες που θα δημιουργήσει «η Σοφία της Φύσης». Το γεύμα θα κλείσει  με τρία υπέροχα πιάτα: Ταρτάρ σολωμού, αρνάκι με αγκινάρες και καπνιστή χοιρινή με πορτσίνι μαζεμένα στα δάση του Γεωργιτσίου. Επιδόρπιο; Τούρτα lemon και Μοσχάτο Πατρών Κτήμα Παρπαρούση.

Πόσο κοστίζει η συμμετοχή στο γεύμα;

Η συμμετοχή είναι στα 40 ευρώ το άτομο και προφανώς να είστε προετοιμασμένοι για να φάτε και να πιείτε ….καλά!

Σε σχέση με τη διαμονή στον ξενώνα;

Κάποιοι, πολύ σοφά, θα επιλέξουν να μείνουν το διήμερο στο Γεωργίτσι, να φάνε και να πιούνε χωρίς το στρες της οδήγησης. Επειδή ο Ξενώνας έχει μικρό αριθμό δωματίων σπεύσατε να κλείσετε το δικό σας δωμάτιο. Κρατήσεις-πληροφορίες 27310 61062 (κος-κα Παύλου).

Είναι προφανές ότι έχουμε να κάνουμε με μια διοργάνωση αξιώσεων. Όχι ένα απλό event. Που μπορούμε να πούμε ότι στοχεύει;

Γιάννης και Κική Παύλου μας έχουν κάνει να νιώσουμε ότι αυτή η εκδήλωση εντάσσεται στην προσπάθειά τους να στηρίξουν και να προβάλλουν τη Λακωνία ως αξιόλογο γαστρονομικό προορισμό. Φιλοδοξούν, ελπίζουν και θα δουλέψουν έτσι ώστε το event να γίνει ετήσιος θεσμός στον οποίο η Λακωνία θα προσκαλεί και η Πελοπόννησος θα μας δίνει το γευστικό της παρών σίγουρα με τα κρασιά της αλλά και όχι μόνον.

 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ; Παρακολουθήστε την πορεία προς την εκδήλωση μέσα από το fb event https://www.facebook.com/events/302178816878010/ και κλείστε έγκαιρα τραπέζι!

Ο Ταύγετος αγκαλιάζει το Γεωργίτσι. Πηγή εκπληκτικών και κυρίως αγνών πρώτων υλών για τα μαγειρέματα του Βουνού.

Το Γεωργίτσι κερδίζει σιγά σιγά σε προβολή και βέβαια “Το Μπαλκόνι του Ταυγέτου” έχει συμβάλλει καταλυτικά σε αυτό.

Ένας ξενώνας με αυστηρό, λιτό, δυνατό, σπαρτιατικό στυλ.

Γιάννης και Κική, ένα cool ζευγάρι που λάτρεψε το Γεωργίτσι, ήρθε στο Γεωργίτσι, δημιουργεί για το Γεωργίτσι.

Ο Γιάννης είναι πραγματικός οικοδεσπότης που θα σας δείξει τις ομορφιές και τα κατατόπια της περιοχής.

Κορυφαία κρασιά της Πελοποννήσου, η Κική στην κουζίνα και ο Ted στο τιμόνι της εκδήλωσης. Perfection!

Ποιός ξέρει; Μπορεί και εσείς να ξυπνήστε και να δείτε αυτό το θέαμα [που αποτυπώσαμε σε προηγούμενη διαμονή μας]. Ο Πάρνωνας απέναντι και η κοιλάδα της Λακωνίας σε πρωινή ομίχλη….

Leave a Reply