Το στήσιμο της «15ης Γιορτής της Ελιάς και του Λαδιού» στην Σπάρτη σε εξέλιξη


Κείμενο & φωτογραφίες: Πάνος Α. Παπαδολιάς


Κλείνοντας μια πραγματικά γόνιμη 15ετία, η «Γιορτή της Ελιάς και του Λαδιού» ανοίγει ένα νέο κύκλο και με βάση της την Σελλασία απλώνεται και στην Σπάρτη. Για την ακρίβεια το κυρίως εμπορικό κομμάτι της διοργάνωσης που έχει να κάνει με την πλειάδα των περιπτέρων μεταφέρεται από φέτος στην Σπάρτη και σε ειδικά διαμορφωμένο κομμάτι της Λεωφόρου Κωνσταντίνου Παλαιολόγου το οποίο καταλήγει στο άγαλμα του Λεωνίδα.

Πρωί της Παρασκευής και οι εργασίες στησίματος έχουν ολοκληρωθεί. Εντός της ημέρας οι επιχειρήσεις θα αρχίσουν να διαμορφώνουν τα περίπτερά τους. Η έκθεση θα ξεκινήσει απόψε και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 5 Αυγούστου. Η συζήτηση για αυτές τις αλλαγές μεγάλη και είναι καταγεγραμμένες αντιρρήσεις και προβληματισμοί, η αλήθεια όμως είναι πως πρέπει να γίνονται οι απαραίτητες τομές που βοηθούν στην ωρίμανση και την πρόοδο του Θεσμού. Είναι αυτές που έγιναν; Μέλλει να αποδειχθεί. Εμείς θα την παρακολουθήσουμε και θα σας ενημερώσουμε. Εννοείται πως αξίζει και με το παραπάνω να ταξιδέψετε στην Σπάρτη για να δείτε στην έκθεση αυτή το Πανόραμα της Λακωνικής παραγωγής με αιχμή του δόρατος – εννοείται –  το  αναγνωρισμένο ως κορυφαίο Λακωνικό Ελαιόλαδο.


+ There are no comments

Add yours

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.