Στην Σπάρτη για σπουδές Αγιογραφίας


Διακριτικά και δημιουργικά η Σχολή Αγιογραφίας «Φώτης Κόντογλου» που δημιούργησε το 2016 η Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης βαδίζει προς το στόχο της, τη δημιουργία δηλαδή ενός δυναμικού εικαστικού Κέντρου το οποίο όχι απλά θα δώσει διέξοδο στο ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό αλλά, και θα προσελκύει στη Λακωνία μέσα στα χρόνια που θα ακολουθήσουν ενδιαφερόμενους από παντού. Μια τέτοια Σχολή στην καρδιά ενός τόπου με τεράστια Παράδοση όπως η Λακωνία και δίπλα στο Πολιτιστικό θησαυρό που λέγεται «Μυστράς» είναι σίγουρα επένδυση στον Πολιτισμό. Στην πράξη.

Τέλη Σεπτεμβρίου και οι εγγραφές πρωτοετών έχει σχεδόν ολοκληρωθεί ωστόσο υπάρχουν ακόμα ανοιχτές θέσεις και ήταν αυτή η πληροφορία που μας έδωσε το έναυσμα για την σημερινή παρουσίαση στο www.lakonistas.gr . Σημειώστε ότι μπορεί η τελευταία ημέρα εγγραφών να είναι η Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου [10.00 – 12.00 και 17.00 – 19.00] στο Εργαστήρι της Σχολής στο Κέντρο της Σπάρτης [Γκορτσολόγου 46] ωστόσο εγγραφή μπορεί να γίνει και ηλεκτρονικά μέσω της Ιστοσελίδας της Σχολής https://www.sxoliagiografiasimms.gr όπου και μπορείτε να αντλήσετε περισσότερες πληροφορίες.

Κάτι που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους Σπαρτιάτες και τους Λάκωνες είναι ότι η Σχολή ξεκινάει φέτος Εργαστήρια Ανηλίκων και Εργαστήρια Εφήβων δίνοντας τη δυνατότητα σε νέα παιδιά να κάνουν ολοκληρωμένη σπουδή στο αντικείμενο και όχι απλά εισαγωγή στην Αγιογραφία μέσω ενός περιορισμένου σεμιναριακού κύκλου [Γονείς…. αναγνωρίστε την εξαιρετική ευκαιρία που παρουσιάζεται εδώ για τα ταλαντούχα παιδιά σας!]

+ There are no comments

Add yours

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.