Τρυπώνουμε στα εργαστήρια. Σήμερα στου σχεδιαστή κοσμημάτων Παντελή Κοντάκη

Για τον Παντελή Κοντάκη και τα κοσμήματά του έχουμε κάνει λόγο αρκετές φορές, ωστόσο, δεν έχουμε καταφέρει να οργανώσουμε μια ολοκληρωμένη, πραγματική, παρουσίαση στο Lakonistas έτσι όπως την έχω στο μυαλό μου. Με μια φωτογράφηση…… ιδιαίτερη την οποία και απαιτεί, αν θέλετε, η ιδιαίτερη δουλειά του.

Η βάση του μπορεί να βρίσκεται πολύ μακριά από το «κέντρο», όμως στην τρέχουσα συνθήκη που έχει ανατρέψει τα πάντα το να μένει «ξεκομμένος» στον Βασσαρά Λακωνίας μάλλον αποδεικνύεται ευλογία! Η ηρεμία και η επαφή με τη Φύση καθημερινά είναι ο κανόνας ο οποίος απλά διακόπτεται από ….. «μετρημένη» Διαδικτυακή ενημέρωση. Οι συνθήκες, εν ολίγοις, βοήθησαν τον Παντελή να …………. “μείνει εργαστήριο” πιο πολύ αλλά και να συγκεντρωθεί προκειμένου να λύσει και να κλείσει εκκρεμότητες μηνών.

«Η δουλειά στον πάγκο μπορεί να σε απορροφήσει τόσο που να ξεχνάς το χρόνο όμως, για να μην παρουσιάζουμε τα πράγματα ως ειδυλλιακά, μου λείπει και ο σαματάς και η επικοινωνία. Προσπαθώ ωστόσο να δω αυτό που συμβαίνει ως …. ανέλπιστο δώρο».

Με τα κοσμήματά του να έχουν βγει και εκτός Ελλάδος [μέσα από εκθέσεις στην  Σαγκάη και την Νέα Υόρκη], ο Παντελής βλέπει μπροστά του να ανοίγονται σημαντικοί δρόμοι και υπάρχει καλή εξήγηση για αυτό. Δεν έχει να κάνει απλά με το ταλέντο, τις ιδέες ή την τεχνική αρτιότητα και το φινίρισμα των κοσμημάτων του. Είμαι σίγουρος πως έχει να κάνει με την ωρίμανση της πρότασής του η οποία ζυγίζει εξαιρετικά την «Ελληνική ταυτότητα» με τις σύγχρονες, διεθνείς, τάσεις.

Όσο για το μήνυμά του σε σχέση με όλο αυτό που ζούμε; Αξιοποιήστε αυτή την …..αναποδιά και εκμεταλλευτείτε το χρόνο! Όπως ο ίδιος λέει: «Δεν έχω σταματήσει να κινούμαι… Εκμεταλλεύομαι την περίοδο και στήνω πράγματα που δεν προλάβαινα πριν».

Νομίζω ότι αξίζει να ακολουθήσουμε όλοι το παράδειγμά του.

Σημείωση:  Παρακολουθείτε τη δουλειά του Παντελή μέσα από τα social. Ο λογαριασμός του στο facebook είναι ΕΔΩ και στο Instagram ΕΔΩ


Κ ε ί μ ε ν ο:  Πάνος Α. Παπαδολιάς  |   Φ ω τ ο γ ρ α φ ί ε ς:  Παντελής Κοντάκης

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.