Η υποδοχή του Σπαρτιάτη Σπαρταθλητή.

sparti-sparta-spartathlon-termatismos-tsoulogiannis-lakonistasgr-1

Η θριαμβευτική είσοδος στην Σπάρτη του Λάκωνα Σπαρταθλητή και ο ενθουσιασμός των αμέτρητων μικρών συνοδών του | Κείμενο – φωτογραφίες: Πάνος Α. Παπαδολιάς

Σπάρταθλον 2016 και στιγμές πραγματικά ανεπανάληπτες έζησε ο Λάκωνας Σπαρταθλητής Τάσος Τσουλόγιαννης ο οποίος τερμάτισε 54ος σκορπίζοντας ενθουσιασμό και συγκίνηση σε όλους εμάς τους συντοπίτες του. Είχαμε την τύχη Lakonistas να αποτυπώσουμε το [θριαμβευτικό] πέρασμά του από το κέντρο της Σπάρτης λίγο πριν τερματίσει στο άγαλμα του Λεωνίδα και δεν μπορούμε παρά να συνομολογήσουμε ότι «άξιος και μεγάλος» ως αθλητής και ως άνθρωπος.

Αυτό που αξίζει να παρατηρήστε ιδιαίτερα στις εικόνες μας είναι ο ενθουσιασμός των μικρών παιδιών. Είναι σαν να έχουν μόλις κάνει την μεγάλη ανακάλυψη ότι «ναι, υπάρχουν ήρωες τελικά»….. Όντως, υπάρχουν ευτυχώς πρότυπα και μόνον το γεγονός ότι αυτοί οι υπεραθλητές απελευθερώνουν τα μικρά παιδιά από τα βαρίδια της σύγχρονης, «μικρής» και μεμψίμοιρης πραγματικότητας, δείχνοντάς τους  το δρόμο του υψηλού, αυτό και μόνον τους καθιστά σύμβολα.

Μεγάλο, τεράστιο, ευχαριστώ από τους Lakonistas.

 

Σημείωση: Μεγάλη επιτυχία στάθηκε και ο τερματισμός δεύτερου Λάκωνα αθλητή. Για την Ιστορία, 108ος στο 34ο Σπάρταθλον ο Λάκωνας Κώστας Λαμπρινός.

sparti-sparta-spartathlon-termatismos-tsoulogiannis-lakonistasgr-2

sparti-sparta-spartathlon-termatismos-tsoulogiannis-lakonistasgr-3

sparti-sparta-spartathlon-termatismos-tsoulogiannis-lakonistasgr-4

sparti-sparta-spartathlon-termatismos-tsoulogiannis-lakonistasgr-5

sparti-sparta-spartathlon-termatismos-tsoulogiannis-lakonistasgr-7

sparti-sparta-spartathlon-termatismos-tsoulogiannis-lakonistasgr-8

Leave a Reply