Ο Άγγελος Δεληβορριάς άφησε τα ίχνη του στην Σπάρτη. Εκδήλωση προς τιμή του


Kείμενο: Πάνος Α. Παπαδολιάς


Δεν ήταν απλά μια μεγάλη προσωπικότητα στο χώρο του Πολιτισμού, ούτε ένας παθιασμένος Επιστήμονας. Υπήρξε σαφέστατα ένας πρωτοπόρος της Πολιτιστικής Διαχείρισης, ένας άνθρωπος που έκανε με την παρουσία και το έργο του πιο φωτεινό τον ίδιο τον Πολιτισμό. Οι Σπαρτιάτες είχαμε την τύχη να έχουμε ένα σημαντικό κομμάτι της δουλειάς, του χρόνου του και της καρδιάς του «δικά μας». Αφού ξεπεράσαμε το σοκ του θανάτου του, έρχεται – ευτυχώς δίχως καθυστέρηση – μια εκδήλωση για να ξεδιπλώσει, στο βαθμό που είναι αυτό εφικτό, την πολυδιάστατη αυτή προσωπικότητα. Η εκδήλωση πραγματοποιείται από το Δήμο Σπάρτης, σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας, την Πνευματική Εστία Σπάρτης και το Σωματείο “Οι Φίλοι του Αμυκλαίου” αύριο Σάββατο 23 Ιουνίου 2018. Ειδικότερα το πρόγραμμα έχει ως εξής:

19.30: Θρησκευτικό μνημόσυνο στον ιερό ναό Αγίας Κυριακής Αμυκλών.

20.15: Φιλολογικό μνημόσυνο στον χώρο της ανασκαφής του ιερού.

20.20: Χαιρετισμός δημάρχου Σπάρτης.

20.25: Ανάγνωση απόφασης δημοτικού συμβουλίου από τον πρόεδρό του, Σπύρο Μοιράγια.

20.30: Ομιλία του Δημοσθένη Ματάλα, δικηγόρου, τέως δημάρχου Σπάρτης με θέμα “Ο Άγγελος Δεληβορριάς και η πρώτη γνωριμία του με τη Σπάρτη”.

20.45: Ομιλία της Γεωργίας Κακούρου – Χρόνη, μουσειολόγου, με θέμα “Ο οραματιστής διανοούμενος Άγγελος Δεληβορριάς”.

21.00: Ομιλία του Σταύρου Βλίζου, αρχαιολόγου, επίκουρου καθηγητή στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, με θέμα “Ο Άγγελος Δεληβορριάς και το Αμύκλαιο”.


Φωτογραφίες: Πάνος Α. Παπαδολιάς / Dimitris Vlaikos

 

+ There are no comments

Add yours