Ο Άγγελος Δεληβορριάς για το Μουσείο της Σπάρτης


Εισαγωγή + art: Πάνος Α. Παπαδολιάς


Σε μια πολύ πρόσφατη συνέντευξή του, όχι απλά έθιξε το ζήτημα του Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης αλλά, πολύ λακωνικά – σε μια μόλις παράγραφο – έβαλε όλη την ουσία του θέματος. Παραθέτουμε και εμείς αυτό το απόσπασμα Lakonistas. Αρκεί.

«Με πονάει η εγκληματική αντιμετώπιση του Αρχαιολογικού Μουσείου της Σπάρτης, επειδή ξεχνάμε κάτι: ότι η Σπάρτη είναι η δεύτερη πόλη της ελληνικής αρχαιότητας. Είναι απαράδεκτη, λοιπόν, η διαχρονική αδιαφορία του κράτους. Επειδή δε επί χρόνια διαφέντευε τη μοίρα μας η λεγόμενη συντηρητική παράταξη και επειδή ένας μεγάλος αριθμός εκπροσώπων της βρέθηκε στο Κοινοβούλιο απ’ αυτή την εκλογική περιφέρεια, φέρουν ευθύνη που δεν έκαναν απολύτως τίποτε. Μολονότι το υλικό που υπάρχει στο μουσείο είναι εκθαμβωτικό».

Για όσους θέλουν να μάθουν περισσότερο για τον Άγγελο Δεληβορριά, την μεγάλη αυτή προσωπικότητα στο χώρο του Πολιτισμού, μια μικρή σύνοψη μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

ΠΗΓΗ: The Greek Report

+ There are no comments

Add yours

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.